Nationale danswedstrijd met 902 deelnemers

Dansliga VZWMariakerke (Gent), zondag 16 februari 2014

Op zondag 16 februari komen uit heel Vlaanderen 902 deelnemers van 39 verschillende dansclubs en –scholen naar Sporthal Bourgoyen te Mariakerke om deel te nemen aan de 4de nationale danswedstrijd "Streetdance & Showdance" van Dansliga Sportfederatie vzw van het wedstrijdseizoen.

Dansliga organiseert, verspreid over Vlaanderen, in sportjaar 2013-2014 tien nationale wedstrijden en twee kampioenschappen voor de disciplines streetdance (solo, duo, groepen), disco (solo, duo, groepen) en showdance (groepen).

De wedstrijd van aanstaande zondag organiseert Dansliga i.s.m. Dream Dance vzw uit Merelbeke

Strijden om de titel

Jongeren vanaf acht jaar en volwassenen nemen het tegen elkaar op in de disciplines "Streetdance" en "Showdance". In totaal zijn er 56 solodansers, 53 duo's en 76 groepen, deze worden ingedeeld in categorieën op basis van leeftijd en niveau. De 5-koppige jury zal alle dansers professioneel beoordelen. Op het einde van de dag keren de winnaars met een mooie trofee naar huis.

Dansstijlen

De dansstijlen die de deelnemers dansen zijn ondertussen gekend bij het grote publiek door tv-programma's als "The Ultimate Dance Battle" en "So You Think You Can Dance".

Streetdance omvat o.a. tutting, house, crip, crumping, waving, jacking, new style, popping, locking,... Streetdance wordt gedanst op onder andere R&B-muziek.

Een showdancenummer kan een combinatie zijn van verschillende dansstijlen zoals vb. jazz, modern, klassiek,... Als men gebruikt maakt van meerdere dansstijlen dan moeten deze mooi in elkaar overvloeien zodat de choreografie een dynamisch geheel vormt.

Dagindeling

De wedstrijd start om 9u30 en de laatste prijsuitreiking vindt plaats om 19u45. De solowedstrijden en duowedstrijden vinden plaats in de voormiddag en in de namiddag gaan de groepsdansen door. De wedstrijd biedt aan iedereen de mogelijkheid om eens live een danswedstrijd bij te wonen. Toeschouwers zijn meer dan welkom en betalen €4 inkom, kinderen onder 8 jaar mogen gratis binnen.

Dansligadansers in de spotlights

Reeds verschillende wedstrijddansers uit het Dansligacircuit verschenen op TV in "Belgiums Got Talent", "Dit is dans" , "Het Nieuws" op vtm, "Het Nieuws" op AVS, "Studio TVL" op TV Limburg, "Wat een weekend" op ROB-tv, "Nieuws" op Focus/wtv en "So You Think You Can Dance".

Info & contact:

Sporthal Bourgoyen
Driepikkelstraat 30
9030 Mariakerke
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
http://www.dansliga.be